Genealogie of stamboomonderzoek is een boeiend gegeven. Op basis van een familienaam kan u nagaan wie uw voorouders waren. Men kan hierin zeer ver gaan. Wie waren deze mensen? Waar kwamen ze vandaan? Wanneer leefden zij? Wat was hun beroep? Allemaal boeiende vragen waarop mogelijk een antwoord te vinden is.

Ons documentatiecentrum beschikt over een uitgebreide collectie met kopie├źn van oude Arendonkse parochieregisters en boeken uit de burgerlijke stand, van de 17de tot de 20ste eeuw. Daarnaast is er ook een zeer uitgebreide collectie bidprentjes van personen die een link hebben met Arendonk.


Op basis van deze bronnen is het mogelijk om uw eigen stamboom samen te stellen. Opzoekingen in onze bibliotheek kunnen doorgaan op afspraak, via genealogie@heemkringarendonk.be. Om de zoveel tijd organiseert de heemkring bovendien cursussen familiekunde in samenwerking met Familiekunde Vlaanderen.

Ga zeker ook eens een kijkje nemen op familiegeschiedenis.be . En kende u familienaam.be al? Leuk als u wil weten hoe vaak een familienaam voorkomt in een bepaalde gemeente en in hoeverre deze naam verspreid is in Vlaanderen.

Bidprentjes & rouwbrieven

Zoek op basis van onderstaande criteria in ons databank van bidprentjes en rouwbrieven.