Als lid van de heemkring hebt u steeds gratis toegang tot ons heem- en sigarenmakersmuseum tijdens de open dagen. Dit geldt ook voor onze tentoonstellingen, lezingen en thema-avonden. Daarnaast ontvangt u drie maal per jaar ons ledenmagazine, het ‘Arendonks Heemnieuws’, boordevol artikels, weetjes en nostalgische foto’s.

Onze redactie werkt ook aan specifieke themaboeken. Deze verschijnen ongeveer om de twee jaar, afhankelijk van wanneer iets klaar is voor publicatie. In het verleden verschenen al diverse themaboeken. Onder meer over het Arendonks dialect, herbergen en cafés en de beide wereldoorlogen. We proberen zoveel mogelijk thema’s uit te diepen en de geschiedenis van Arendonk zo breed mogelijk in beeld te brengen. Voor een overzicht van de nog beschikbare publicaties kan u terecht in onze Webwinkel.

Lid worden doe je zo:

Het lidgeld bedraagt € 25 per jaar.

Dit kan u storten op ons bankrekeningnummer IBAN BE70 0682 1427 2825 met als vermelding: ‘NIEUW LID’ en uw naam en adres.

Zin om vrijwilliger te worden?

Om onze werking te blijven verzekeren zijn helpende handen altijd welkom. Er zijn verschillende taken te verdelen. Zet jij graag mee je schouders onder onze vereniging? Neem dan gerust contact op met een van onze bestuursleden.

Tappers

Als barman sta je achter de toog in onze ontmoetingsruimte. Je bedient de mensen tijdens open dagen en evenementen.

Bidprentjes

Wij beschikken over een zeer uitgebreide collectie bidprentjes. Een groot deel ervan moet nog worden geordend en gedigitaliseerd.

Museumgids

Wil je graag jouw kennis van Arendonk delen met anderen en kan je het goed uitleggen? Dan is de functie van museumgids misschien is voor jou.

Facteurs

Driemaal per jaar help je mee bij de bedeling van het Heemnieuws en de themaboeken onder onze leden in Arendonk en omstreken.